Rólunk

gallery/22

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy Tánctanár, és annak egy Tanítványa. Sok évet töltöttek együtt, a Tanár folyamatosan csiszolta Tanítványa tánctudását. Teltek-múltak az évek, és a Tanítvány egyre ügyesebb lett, egyre magasabbra és magasabbra jutott. A tánc mellett hivatása is lett, rendezvényszervezőnek állt. Nagyon tehetséges volt a szakmájában is, ám egy szép napon zseniális ötlet pattant ki a fejéből, és így szólt:

 

- Drága Tanárom! Eleget táncoltam én már, eleget láttam és tapasztaltam, mi lenne, ha mindezt a tudást ötvöznénk a te tudásoddal, és megalkotnánk a saját mesés utunkat? Táncoljunk és meséljünk!

 

Hát a Tanár nagyon megörült ennek az öltetnek. Gyorsan össze is ültek tanakodni, hogyan lehet ebből Hetedhétországra szóló mulatságot csapni. Aztán hogy volt, hogy nem volt, hát bizony egy róka arra járt, és megmondta a tanárnak, hogy az nem úgy van ám, ki kell állniuk három próbát. "Jajj"- szólt a tanár, pedig már úgy repültek volna. De bizony csak ki kellett állni a próbákat, melyek három sasmadár képében jelentek meg.

Az elsőt Elszántságnak hívták, arról volt híres, hogy azonnal eltereli kiszemeltjét az útról, ha az bizony nem elég elszánt. A másodikat Kitartásnak hívták, aki folyamatosan kavicsokat, olykor hatalmas köveket gördített útjukba. A harmadikat pedig Alázatnak hívták, aki azonnal lecsapott, ha nem köszöntötték őt főhajtással. 

De a Tanár és Tanítványa olyan ügyesen és furfangosan kiállta a próbákat, hogy a három sasmadár olyat még sosem látott. 

Jutalmul megkapták hőn áhított vágyukat, melynek gyümölcsét azóta is szerteszét szórják a világban mindenki örömére!

 

Mese volt, így volt. Igaz volt.

Aki nem hiszi, járjon utána! 

 

 

 

 

Szereplők:

 

 

Tanár: Farkas Renáta

Táncoktató, Táncos, Rendezvényszervező, Komplex Művészeti Terapeuta

 

Tanítvány: Czibolya Bettina

Táncos, Rendezvényszervező

 

Róka: Sasvári Kolos

Táncos (a Győri Balett tagja), Tőzsdei Szakértő

 

Mesemondó: Nagy Gyula

Színitanoda Vezető, Programszervező

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

gallery/p1140467
gallery/9f3a2176
gallery/9f3a2180
gallery/40